Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Mausoleum

9 juni 2016

Vraag nummer: 46431

Voor de toekomst zou ik graag een mausoleum bouwen.
Ik was gisteren bij zo'n begrafenis in Italien, en was onder de indruk.
Wij wonen in Noordwijk, wat zijn daar de mogelijkheden?

Mvg. Gerrit Bootsman

Antwoord:

Geachte heer,

Wat in Noordwijk de mogelijkheden zijn moet u in Noordwijk vragen.

Als u een mausoleum wilt realiseren zijn er in Nederland zeker mogelijkheden. Er zijn bestaande mausolea die men soms kan kopen; soms kan men een nieuw mausoleum bouwen. Qua kosten moet u denken aan bedragen tussen de 50.000,- en 500.000,- euro.

U moet er echter ook op bedacht zijn dat er een regeling getroffen moet worden om het mausoleum in stand te houden na uw overlijden. U mag er niet zonder meer van uitgaan dat kinderen of kleinkinderen dat wel doen. Zij hebben niet altijd de interesse en ook niet altijd de financiƫle middelen.

Een instantie die de mogelijkheden kan aangeven en die een mausoleum voor de lange termijn in stand kan houden, is Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl).



TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder