Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Mag je 1 keer in 10 jaar in een graf begraven?


23 juni 2016

Vraag nummer: 46548

Mag je in een familiegraf maar een keer in de tien jaar begraven?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Nee, men kan zo vaak in een familiegraf begraven totdat het vol is. Meestal is er in een familiegraf plaats voor 2 of 3 kisten. Bij heel oude graven en keldergraven soms 4 of meer. Als er telkens een week na elkaar mensen overlijden, kunnen die een week later probleemloos begraven worden.

Maar misschien hebt u een bepaalde situatie in het achterhoofd, namelijk dat een graf eerst geschud moet worden voordat er (weer) ruimte in het graf ontstaat. Het schudden van een graf - waarbij stoffelijke resten dieper in het graf worden herbegraven - mag pas na 10 jaar na de begraving.
Stel dat er een 3-persoons graf is, waar lang geleden al 2 mensen in begraven zijn. Stel dat vandaag 23 juni 2016 een 3e kist in dit graf wordt geplaatst. Dan kan pas na 23 juni 2026, dus over 10 jaar, een 4e kist in het graf worden gezet. Overigens zou men dan niet alleen de laatst bijgezette kist moeten schudden, maar alle 3 de plekken in het graf, zodat er meteen weer ruimte voor 3 nieuwe kisten ontstaat.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Mag je naakt in de kist?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE