Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten onderhoud graf gemeente Geldermalsen 3


24 juni 2016

Vraag nummer: 46558

Geachte heer van der Putten,
Ben ik verplicht om een bedrag van 85 euro te betalen. Mijn ouders hebben een graf gekocht in de gemeente Geldermalsen. Dit graf is gekocht in 1976, heeft dit dan niet te maken met verjaring of kan de gemeente zomaar claimen.
vriendelijk groet,
Anne

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Zolang de grafrechten lopen, mag een gemeente volgens mij geen nieuwe kosten opleggen, tenzij bij de uitgifte van het graf in 1976 daar een voorbehoud over is gemaakt. Of dat zo is weet ik niet, want ik heb de grafbrief en oude verordening van 1976 niet.

Ik zou als ik u was zeker bezwaar maken, al was het maar 'baat het niet, schaadt het niet'. In het verleden hebben anderen ook bezwaar gemaakt. Dat is een aantal mensen toen gelukt. Ik heb althans zelf destijds bezwaar gemaakt voor een graf en kreeg vervolgens geen nieuwe aanslagen meer.

U kunt met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur ook stukken van eerdere bezwaren- en beroepsprocedures bij de gemeente opvragen, want die zijn er geweest. Waarschijnlijk heeft de gemeente bezwaren afgewezen, schat ik in. Maar of iemand de zaak vervolgens nog aan de rechter heeft voorgelegd, weet ik niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE