Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten grafrechten


2 januari 2005

Vraag nummer: 3575  (oude nummer: 5277)

Geachte heer, mevrouw

In mei van dit jaar verlopen de eerste 10 jaar van het grafrecht van mijn schoonvader. Kunt u vertellen hoe een verlenging in zijn werk gaat. Moeten wij dat zelf regelen of moet de parochie ons op de hoogte stellen van het verlopen. Overigens; Zijn de kosten van grafrecht overal gelijk of verschilt dat per gemeente. Bij voorbaat dank voor uw antwoord!

Antwoord:

Geachte heer,

Als het gaat om een eigen graf, zijn de rechten waarschijnlijk voor 20 jaar betaald.
Als de rechten van een eigen graf verlopen, moet de parochie (of de gemeente) u minstens een jaar tevoren hiervan op de hoogte stellen en een verlenging aanbieden. Maar u kunt ook een jaar tevoren zelf om verlenging vragen. Niet iedereen houdt zich altijd even keurig aan de termijn van waarschuwing en er kan natuurlijk altijd ergens een vergissing worden gemaakt en bijvoorbeeld post naar een oud adres worden gezonden. Het is daarom verstandig om ook altijd zelf de termijnen in de gaten te houden en tijdig aan te geven dat men een verlenging wenst.

De kosten van verlenging van het grafrecht verschillen van begraafplaats tot begraafplaats. In sommige plaatsen kan het wel enkele honderden procenten duurder zijn dan in andere. Of enkele malen goedkoper.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE