Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten grafrecht Bergen op Zoom


23 mei 2006

Vraag nummer: 4472  (oude nummer: 8060)

Graag zou ik willen wat de kosten zijn voor grafrecht in Bergen op Zoom en is dat bedrag per jaar of voor langere tijd?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als u dat wilt weten kunt u contact opnemen met de gemeente Bergen op Zoom, of de RK begraafplaats aldaar. Ik weet niet welke begraafplaats u bedoelt. Het postadres van de RK begraafplaats aan de Mastendreef 5 is: De Boulevard 104 te Bergen op Zoom, tel. 0164-2522828. Gegevens van de gemeente zijn te vinden op www.bergenopzoom.nl .

Toevallig weet ik dat bij de gemeente een nieuw eigen graf voor 20 jaar EUR 1.150,- kost, en verlenging per 10 jaar de helft.
Volgens de grafkostenmeter op de site van Monuta (ga www.monuta.nl, button Uitvaartkosten en dan button Grafkostenmeter) zijn de totale grafkosten EUR 1.500,-. Ik vermoed dat men dan de kosten van het graf inclusief de kosten van een begrafenis rekent. Want het grafrecht zelf is dus goedkoper. De gegevens op de site van Monuta zijn niet altijd duidelijk. Soms rekent men bepaalde kosten samen, soms niet. Ook wordt er geen rekening mee gehouden dat er soms verschillende soorten graven met verschillende tarieven op een begraafplaats zijn. Soms is het soort graf wel aangegeven en soms ook niet.

Van de RK begraafplaats ken ik geen actuele tarieven, maar men heeft verschillende soorten graven, voor 2 of 4 personen, met of zonder kelder, of een gemeenschappelijk (algemeen) graf. U kunt het beste zelf informeren.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >