Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten gebruiksrecht dubbeldiep graf 2 personen Borgharen


22 mei 2018

Vraag nummer: 55046

Beste,
Waar kan ik de tarieven terugvinden van de grafrechten voor de begraafplaats Borgharen Limburg, gemeente Maastricht? Er is een tarief berekend van -3 personen, terwijl er maar 2 personen begraven liggen en dit ook altijd zo zal blijven, tot einde looptijd gebruiksrecht.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De begraafplaats van Borgharen behoort bij de RK parochie van de Heilige Cornelius. De parochie heeft een site, waar zij helaas geen tarieven van de begraafplaats publiceert.
Er staan wel contactgegevens op de site.

Misschien is het een 3-persoons graf. Hoeveel mensen feitelijk in het graf begraven zijn, maakt in de regel niet uit voor de kosten van een graf. Het is met een eigen graf net als met de huur van een huis: je huurt het hele huis, ongeacht hoeveel mensen er wonen of verblijven, met een maximum van 3.
Dit geldt althans op de meeste begraafplaatsen. Of dat hier ook zo is, zou men moeten kunnen opmaken uit het beheersreglement en de tarieven van de begraafplaats. Maar die zijn helaas niet op de site te vinden.

Overigens, als u eind van de maand tijd hebt, attendeer ik u graag op de Week van de begraafplaats. Ik kreeg de Weekkrant van de Week van de begraafplaats toegestuurd en was aangenaam verrast door de inhoud. Van 26 mei tot 3 juni 2018 hebben veel begraafplaatsen Open dagen, waarbij op bijzonderheden van de begraafplaats wordt geattendeerd, zoals grafkunst. Zie www.WeekvandeBegraafplaats.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE