Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten bijzetting familiegraf

24 augustus 2018

Vraag nummer: 55926

In Mei 2014 hebben mijn man en ik het graf van mijn ouders overgenomen en het grafrecht voor 10 jaar gekregen en betaald. Mijn man is op 6 Mei 2018 overleden en op 11 Mei 2018 bijgezet in dit graf, op 23 Aug.j.l. kreeg ik een rekening van ons kerkbestuur dat vanaf de bijzetting de grafrechten worden verlengt tot 20 jaar wel met aftrek van de reeds betaalde grafrechten over de periode 1-5-2018 tot 1-4-2024.Is men niet verplicht bij aanschaffen van een grafrecht mensen te wijzen op de de wijziging van de ingang van de duur van een grafrecht bij de eerste bijzetting ?.Ik heb telefonisch contact op genomen met het kerkbestuur ( de persoon die hierover gaat) en kreeg als antwoord; dat is ons beleid.
Kan dit zomaar??

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat kan ik zondere nadere gegevens niet beoordelen.
Ik wil het wel (kosteloos natuurlijk) voor u nakijken, maar dan moet u mij kopieën sturen van
1) de grafakte of overeenkomst, waarmee u in 2014 de grafrechten hebt verkregen, alsmede
2) het reglement van de begraafplaats.

Mijn contactgegevens staan in de Bedrijvengids van deze site, onder Juridisch advies.
Ze staan ook linksboven bij 'Over mr Willem van der Putten' op https://www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/juridisch-advies
U kunt mij de kopieën mailen of per post zenden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder