Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kopen van eigen graf (samen met urnen huisdieren)


6 maart 2016

Vraag nummer: 45455

Mijn man staat in een urn thuis evenals mijn overleden huisdieren.De wens van mijn man en mij is dat wij allemaal tzt. bij elkaar begraven zullen worden. Wat zijn de kosten en is dit mogelijk?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wettelijk is het niet verboden, maar ik denk dat het heel moeilijk wordt om een begraafplaats te vinden die de urnen van uw huisdieren wil accepteren.

Ik ken begraafplaatsen die wel eens het begraven van een huisdier of een urn van een huisdier hebben toegestaan; het publiek reageerde daar geschokt en erg negatief op. Je kunt je afvragen waarom, want heel weinig mensen hebben principieel moeite met huisdieren. Tenzij men een allergie heeft. Waarom ligt dat dan anders op een begraafplaats? Toch is dat de ervaring.

Ik ken wel een begraafplaats die urnen van overleden huisdieren in het graf accepteert, maar die wil liever niet hebben dat ik haar contactgegevens publiceer. Ook vanwege de negatieve reacties van publiek. Ik zal u daar een mail over sturen.

Zie ook: Mag je samen met je huisdier worden begraven?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE