Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Is dit een passende tegemoetkoming? (verkeerd graf uitgegeven)


2 februari 2018

Vraag nummer: 53618

Hierbij wil ik een korte vraag voorleggen, begrijp dat het inhoudelijk om meer informatie vraagt, maar ik wil graag een soort richtlijn.(als die er al is)
De gemeente heeft een fout gemaakt en het graf waar ik rechthebbende van ben, aan iemand anders gegeven. (particulier graf/20 jaar grafrecht)
Ik zou de tweede plek van het graf binnen korte tijd in gebruik willen nemen voor een her begraving. Echter is er nu al iemand anders bijgeplaatst.
De gemeente heeft de fout toegegeven en gezegd zeer ruimhartig mee te denken. Alle voorstellen waren naar mijn mening pijnlijk, herbegraven /verplaatsen etc. dus heb ik gekozen om zelf een ander graf te zoeken en de doden met rust te laten. De gemeente komt hier naar mijn mening goed mee weg.
Hun voorstel voor een financiƫle vergoeding zijn de kosten die zijn gemaakt bij de aankoop van het graf, dit lijkt mij niet meer dan redelijk, omdat het mijn graf is wat ik nu afsta. Daarnaast willen ze duizend euro betalen voor het ongemak/leed/schade/etc.. Graag verneem ik of dit een redelijk bedrag is?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit lijkt mij meer dan redelijk. Zulke hoge bedragen worden zelden voor het ongemak betaald, als ik kijk naar de uitspraken van de Ombudsman uitvaartwezen. Dan liggen ze eerder tussen de 250,- en 500,- euro.

In de reguliere rechtspraak worden in de regel helemaal geen bedragen wegens 'ongemak' of 'leed' toegewezen. Alleen wegens schade, maar u hebt geen echte financiƫle schade.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >