Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Inzage wie verlenging grafrecht betaald heeft


31 juli 2016

Vraag nummer: 46912

De einddatum van het graftermijn van onze ouders is haast verlopen. Ik zou het graag 5 jaar willen verlengen. Mijn broer zegt, dat hij niet meebetaalt, omdat hij de vorige verlenging heeft betaald. Dit is zeker niet waar. Kan ik bij kantoor van de Beukenhof inzage krijgen, wie dat heeft betaald? Wij hebben toen mijn moeder overleed in 2005 het graf voor 10 jaar verlengd met het geld wat zij naliet (mijn vader ligt er begraven sinds 1986, dat was voor 20 jaar betaald) Kan ik inzage krijgen bij het kantoor van de Beukenhof voor bewijs om aan hem te laten zien? Bij voorbaat dank.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Misschien kan de Beukenhof u vertellen wie de vorige keer betaald heeft. Maar het is de vraag of ze die gegevens - van waarschijnlijk 10 jaar geleden - nog hebben. Voor een begraafplaats is alleen interessant dat betaald is, niet door wie betaald is. Bovendien hoeft men de financiƫle administratie volgens de wet slechts 7 jaar te bewaren.

Men is evenwel niet verplicht om die gegevens te verstrekken. Anderzijds is het ook niet verboden, als het om het graf van uw ouders gaat.

Gewoon vriendelijk vragen, is het devies.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over de aankoop en behoud van een graf voor eeuwig


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >