Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

In hetzelfde graf begraven of toch niet?


9 november 2005

Vraag nummer: 4111  (oude nummer: 6840)

Geachte heer v.d. Putten,

Met een voorbespreking stuitte ik op een lastig probleem. De situatie in het kort: 4 jaar geleden is de man van de mevrouw in kwestie overleden en begraven op de gemeentelijke begraafplaats. Wegens een gebrek aan financiële middelen was er geen ruimte om tegelijkertijd een tweede graf bij te kopen (op de begraafplaats in kwestie wordt slechts één persoon per graf begraven). Nu wil de mevrouw in kwestie alsnog graag bij haar man begraven worden. In principe kan dit niet ware het niet dat de gemeente een fout heeft gemaakt in het graf naast de overleden man. Dit graf was destijds aangekocht door een weduwe maar er is per abuis iemand anders begraven. Nu is de mevrouw uiteindelijk toch in hetzelfde graf als haar man begraven. U begrijpt dat dit voor de mevrouw waar ik mee heb gesproken een bittere pil is. Nu is mijn vraag: is het zinvol om wat met deze situatie te doen en zo ja, wat?
Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Antwoord:

Geachte heer,

U kunt altijd proberen om een balletje op te werpen bij de gemeente, maar ik zie te weinig gelijke omstandigheden - eigenlijk geen - om een beroep te kunnen doen op het gelijkheidsbeginsel.
In deze kwestie is en blijft het zo dat mevrouw geen ruimte heeft gereserveerd, terwijl ze in principe wel de mogelijkheid had. Dat de financiële middelen er niet waren is haar eigen risico, niet die van de gemeente.
Ik heb geen tip of truc voor u.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE