Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Iemand niet diep genoeg begraven en nu dieper begraven


2 januari 2018

Vraag nummer: 53236

Beste Mr. van der Putten,

Onlangs is Mvr. x gezet in een familiegraf. Het gaf is eerst geschut zodat er nu weer ruimte is voor twee personen. Mvr. is netjes begraven maar nu is zij niet diep genoeg begraven. Eigenlijk is er niet veel plaats overgehouden voor een ''tweede'' persoon. Nu werd ik benaderd door de grafdelver met de vraag wie er toestemming moet geven voor het opnieuw (dieper) begraven van Mvr.
Graag uw advies.

Alvast hartelijk dank,
Ans van Vulpen
Uitvaartzorg Memorans

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De begraafplaatshouder is er verantwoordelijk voor is dat er na het schudden van het graf van een twee persoons graf voldoende ruimte is voor twee nieuwe kisten. Bij de begraving van mevrouw X had zij natuurlijk diep genoeg begraven moeten worden, zodat er voldoende ruimte zou zijn voor de volgende kist.

Ik vraag mij af hoe de grafdelver weet dat mevrouw niet diep genoeg begraven is. Heeft hij het zelf gedaan en wroeging gekregen? Of het van een ander gehoord?

Hoe dan ook, ik denk dat mevrouw zo snel mogelijk dieper moet worden begraven, zolang de kist nog intact is, zodat er bij de volgende begrafenis geen probleem is. Dit is in feite een beheerskwestie van de begraafplaats, waar de beheerder/houder van de begraafplaats over kan besluiten. Er is geen verlof van de burgemeester voor een opgraving nodig. Ik zou e.e.a. wel in overleg met de rechthebbende van het graf doen, want die moet toestemming geven. Maar als hij of zij geen toestemming geeft, is er straks een probleem, waar de rechthebbende dan verantwoordelijk voor wordt. Guy is de begraafplaats nog verantwoordelijk. Een en ander moet zo snel mogelijk opgelost worden. De kosten zijn uiteraard voor rekening van de begraafplaatshouder (die het eventueel verhaalt op de eerst grafdelver die zijn vak onjuist heeft uitgeoefend).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE