Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Het verlengen van 5 jaar voor familiegraf


20 maart 2018

Vraag nummer: 54295

Beste mr van der Putten

Mijn vraag gaat over het verlengen na 20 jaar van 5 jaar voor een familiegraf , maar ik schrok van de prijs , want ze berekenen de prijs van als je normaal een graf zou huren voor 20 jaar gedeelt door 4 in dit geval en dat zou 638€ bedragen in dit geval .
Daarbij hebben ze geen prijzen van verlenging voor familiegraven op hun site staan , want hun zeggen dat niet gebruikelijk is krijg als antwoord

Antwoord:

Geachte heer,

We hebben even e-mailcontact gehad over deze kwestie, waarbij u mij gemeld hebt om welke RK begraafplaats het gaat. Deze begraafplaats publiceert inderdaad geen tarieven, reglement en andere nuttige informatie op haar site. Dat is niet erg verstandig en ook niet klantvriendelijk. Het wekt tegenwoordig ook de indruk "Wat hebben ze te verbergen?" Alle gemeentelijke begraafplaatsen publiceren hun tarieven; ook bijna alle kerkelijke begraafplaatsen. Zeggen dat het 'niet gebruikelijk' is om tarieven te publiceren is onjuist.

Op de site van een lokale uitvaartondernemer kan ik wel tarieven van deze begraafplaats vinden, maar die zijn van een paar jaar geleden. Het prijslijstje van een tiental begraafplaatsen in de regio is helaas niet gedateerd.

Op de site van een andere kerkgemeenschap binnen dezelfde parochie zie ik evenwel in een prijslijst staan dat een familiegraf voor 20 jaar euro 2.700,- kost. Dat kost aardig in de richting van 4 maal 638,- die u noemt.
Ik zie ook dat men goedkopere enkele en dubbele graven heeft.

Dus ja, ik concludeer dat men gelijk heeft wat betreft de tarieven; u hebt de 'pech' een wat duurder graftype te hebben. Voor het zuiden van het land zijn dit relatief erg dure graven. Maar troost u. Ze zijn nog altijd 30% goedkoper dan de kosten van een graf op een gemiddelde gemeentelijke begraafplaats in Nederland. Daar kost een 2-persoons eigen graf voor 20 jaar ongeveer 3.900,- euro. Het onderhoud van een begraafplaats is kostbaar en 20 jaar is een lange termijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE