Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Het grafrecht over mijn dochtertje


10 november 2008

Vraag nummer: 5852  (oude nummer: 11664)

geachte heer van putten,

ik ben verzekerde van polis waaruit mijn dochter is begraven inc.ligtplaats begraafplaats.betreft een familie graf voor mij en de kinderen.nu heb ik geen recht op het graf en hebben zij het aan de vader van het kind gegeven.ik ben niet gehuwd geweest met vader hij heeft het kind alleen erkend en geen oudelijk gezag gekregen.Nu van de tweede kamer te horen gekregen dat er geen wet bestaat voor dit probleem om mijn grafrecht terug te geven.ze zeggen wie grafrecht aanvraagt die is de eigenaar dit kan en mag toch niet?waarom heb ik dan een verzekering afgesloten voor mijn gezin.Wat kan ik nog meer doen om iets wat al van mij is terug te vragen aan de wet.kunt u mij helpen
vriendelijke groeten mevr.XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u (via uw verzekering) opdrachtgever was van de begrafenis, dan had u het grafrecht behoren te krijgen, lijkt mij.
Maar ik weet niet waarom de begraafplaatshouder het grafrecht aan de vader van uw dochter gegeven heeft. Misschien omdat hij feitelijk als opdrachtgever is opgetreden?

Inderdaad is het zo dat als een grafrecht eenmaal is uitgegeven op naam van iemand, dat de begraafplaatshouder dat niet kan en mag terugdraaien. Dat kan alleen via een rechtszaak tegen de vader van uw dochter.

Hier is geen wetgeving over. Voor dit soort problemen moet men via een advocaat een rechtszaak aanspannen.
Maar of een rechtszaak een kans heeft, weet ik natuurlijk niet. Want ik ken geen details van uw zaak. En dan moet je de kwestie ook van de andere kant horen. Dat is de taak van de rechter.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE