Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven ouders


8 oktober 2007

Vraag nummer: 4977  (oude nummer: 9770)

wat kan ik doen om te voorkomen dat de stoffelijke resten van mijn ouders door de gemeente franekeradeel in een algemeen graf geplaatst worden? De grafrechten zijn al geruime tijd verlopen, nu wil de gemeente de steen verwijderen en in de toekomst de resten daar weghalen.Kan ik ze laten herbegraven in een nieuw graf ?

Antwoord:

Geachte heer,

U kunt uw ouders laten herbegraven, op welke begraafplaats u maar wilt. Zie de vragen in de sub-rubriek 'Opgraven en -herbegraven'.
Maar is het niet makkelijker en goedkoper om de grafrechten bij de gemeente te verlengen of om de gemeente te vragen om het graf opnieuw aan u uit te geven?
Ik vermoed althans dat het nu gaat om een eigen graf.

Overigens, als de gemeente het graf van uw ouders zou ruimen, komen de stoffelijke resten niet in een algemeen graf terecht, maar in een knekelput of worden ze diep onder in hetzelfde graf gelegd. En dat gebeurt normaal pas op het moment dat dit graf aan een andere familie zou worden uitgegeven.

Een algemeen graf is een graf waar 2 of 3 personen worden begraven die geen enkele (familie- of andere) band met elkaar hebben. Ik vermoed echter dat er in Franekeradeel helemaal geen graven van dit type bestaan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE