Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Herbegraven en verplaatsen familiegraf


26 januari 2003

Vraag nummer: 1955  (oude nummer: 2337)

Sun, 26 Jan 2003 21:54

Mijn vader ligt in een bepaalde gemeente begraven in een familiegraf. Door emotionele omstandigheden geeft mijn moeder er thans de voorkeur aan om zich in de toekomst in een andere gemeente te laten begraven in een nieuw familiegraf. Kan mijn vader worden bijgezet, als eerste, in dat nieuwe familiegraf? Wat gebeurd er in zo´n geval met het "oude" familiegraf? Hiervan zijn de rechten voor 50 jaar gekocht, en lopen derhalve nog ruim 30 jaar.
Ook vragen wij ons af hoe het zit met de reeds betaalde kosten.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Na 10 jaar na een begrafenis is een herbegravig elders zeker mogelijk. Er moet verlof worden gevraagd aan de burgemeester van de gemeente waar het graf ligt; maar dat is na 10 jaar een formaliteit. (Zie andere antwoorden op vragen in de sub-rubriek Opgraven en herbegraven).
Vader kan dan als eerste in dat nieuwe graf worden bijgezet.

Het oude graf kan wellicht t.z.t. worden gebruikt voor andere familieleden. Zo daar geen behoefte aan is, kan het worden opgezegd. Maar er is geen recht op enige vergoeding vanwege de niet gebruikte termijn. Het is net als wanneer u een huis huurt voor een bepaalde periode; als u met vakantie gaat of elders een ander huis vindt, hoeft de verhuurder de niet gebruikte tijd niet terug te betalen. Maar soms kunt u zelf een andere huurder vinden, die het wil overnemen.

mr W.G.H.M. van der Putten

26 januari 2003

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE