Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafverlenging en grafonderhoud


1 februari 2009

Vraag nummer: 6132  (oude nummer: 12229)

Kan ik een bedrag voor grafrechtverlenging vast zetten, zodat mijn kinderen dat later niet hoeven te betalen en moet dat notarieel? Bestaat er ook b.v. een fonds of verzekering voor grafonderhoud?

Antwoord:

Er is in Nederland slechts een instelling die gespecialiseerd is in het verzorgen van grafverlengingen. Dat is Grafzorg Nederland, zie www.grafzorg.nl.

U kunt ook bij testament of een aparte akte bij een notaris vast laten leggen dat u een regeling voor grafverlengingen wenst. Maar dat is een omweg en dat zijn onnodige kosten voor een testament of akte, want de notaris kan later zelf niet voor verlengingen zorg dragen. Geen enkele notaris neemt de verplichting op zich om bijvoorbeeld in 2020, 2030, 2040, 2050 enz. uw tienjaarlijkse grafverlenging uit te voeren. Een notaris wil een boedel zo snel mogelijk afwikkelen en niet met langlopende verplichtingen blijven zitten.
Hij moet en zal de zaak dan toch na uw overlijden in handen geven aan Grafzorg Nederland. Dan kunt u het dus beter en goedkoper nu zelf regelen.

Een verzekering is voor het afdekken van risico's. Een verzekering voor grafverlenging en grafonderhoud zodat u premies kunt betalen, bestaat (nog) niet.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE