Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrust en kosten verlengingen


18 juli 2018

Vraag nummer: 55669

2 maaien. graven naast elkaar met 1 staande steen,
Gekocht okt.2006 voor 20 jaar. Vader overleden juli 2009
Moeder mei 2018 . Grote rekening voor verlenging voor 5 jaar of 10 omdat de grafrust verstoord is incl. moeder had dit in 2016 afgekocht voor 10 jaar. Dit bedrag wilden ze wel verrekenen met verlenging van 1 graf. Klopt dit ?
Vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Het zou kunnen, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen omdat u niet schrijft om welke begraafplaats het gaat en ik onvoldoende gegevens heb. Begraafplaatsen hebben voor de manier van verlengen allemaal eigen regels. Als ik niet weet welke begraafplaats het is, kan ik de regels niet nakijken. Bij 9 van de 10 is het nakijken mogelijk via internet. Er zijn helaas ook meestal kleine begraafplaatsen die hun regels niet openbaar maken.

Ik kan u wel vast zeggen dat als in 2018 iemand begraven is in een graf dat in 2006 voor 20 jaar is aangeschaft, een verlenging nodig is.

Ik begrijp echter niet dat u schrijft dat moeder ook al in 2016 iets had afgekocht; misschien al een verlenging van 2016 tot 2036. Of misschien alleen de onderhoudskosten voor 10 jaar, als die in 2006 ook voor 10 jaar waren afgekocht. Ik snap ook niet hoe men iets wil verrekenen met de verlenging van 1 graf.

Een complicatie is dat het om 2 graven naast elkaar gaat. Dat regelen sommige begraafplaatsen heel verschillend. Soms onvolledig en soms gewoonweg fout.

Ik kan er niet meer van zeggen als ik niet eerst de rekeningen en overeenkomst van 2006, 20016 en nu van 2018 voor mij heb liggen, evenals de correspondentie over het willen verrekenen. U geeft nu te weinig gegevens. Ik moet dan echt de complete originele stukken zien, omdat de precieze formuleringen van belang zijn. U mag mij die stukken per scan mailen en dan wil ik er wel voor u naar kijken. Mijn contactgegevens staan in de Bedrijvengids.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >