Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrechten; wat houdt dat in?


5 juli 2007

Vraag nummer: 4858  (oude nummer: 9463)

Wat houdt voor mij indat ik de grafrechten heb van de graven van mijn ouders en een zusje van mij, die van onbepaalde tijd zijn, in de gemeennte Midden Drenthe. (Smilde)
Ik heb meer broers en zusters?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als u de grafrechten van een graf hebt, beschikt u over alle lasten en alle lusten van het graf. De lasten kunnen zijn dat u grafrecht (huur) moet betalen, dat u onderhoudsbijdragen moet betalen of dat u een grafmonument moet laten opknappen. De lusten kunnen zijn dat er iemand misschien later nog begraven kan worden, of dat een graf van dierbaren in stand wordt gehouden.

Hoe dit alles in uw geval concreet uitpakt, weet ik niet. Als het graf voor onbepaalde tijd is afgekocht, hebt u er geen kosten meer aan, behalve voor het incidenteel opknappen van het monument. Of er nog ruimte in het graf is voor volgende begravingen of voor de bijzetting van asbussen, dan wel of er ruimte gemáákt kan worden, weet ik ook niet.

Als het goed is hebt u een overeenkomst of grafakte, waarin een aantal voorwaarden staan. En er behoort normaal gesproken ook een verordening of reglement te zijn waar voorwaarden en mogelijkheden in staan. En anders moet u het bij de administratie van de begraafplaats navragen.

De variatie in mogelijkheden is zo groot, ik kan er zo ruim 100 bedenken, dat ik niet in het algemeen kan zeggen wat het voor iemand inhoudt om grafrechten te hebben.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Puttten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE