Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grafrechten gereserveerd graf

7 januari 2010

Vraag nummer: 7196 (oude nummer: 14731)

In 1987 heeft een mevrouw op diverse kerkhoven een graf voor haarzelf gereserveerd. Inmiddels is ze overleden en begraven. Niet in het (huur)graf wat ze bij ons gereserveerd had. Ze heeft geen nabestaande en niemand heeft gereageerd op het bordje wat hij het gereserveerde graf is geplaatst. De grafrechten voor dit graf verliepen in 2007. Mogen wij dit graf nu aan derden gaan uitgeven of moeten we nog ergens rekening mee houden?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als de grafrechten verlopen zijn en u weet dat betrokkene overleden is, dan is het gewoon einde verhaal. Er valt aan niemand verlenging aan te bieden.
U kunt het graf gewoon aan derden uitgeven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder