Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrechten en onderhoudskosten


30 november 2004

Vraag nummer: 3520  (oude nummer: 5072)

mijn ouders liggen in een dubbel graf, waarvan ik een paar keer per jaar reis om het bij te houden, vader is in 1985 overleden en moet dus na 20 jaar verlengen a.s juni 2005, verlengen huurgraf kost 390.29 en het schoonhouden huurgraf kost 741,55... kan ik de gemeente (assen) vragen om alleen het huurgraf te verlengen? of ben ik verplicht aan dat onderhoud, omdat ik toch zelf het bijhoud en eerlijk gezegd heb ik het geld er niet voor, maar zou graag mijn ouders willen behouden en als ik het niet verleng wordt dan mijn vader geruimd en komt er iemand anders bij mijn moeder in (mijn moeder is in 1995 overleden)?, weet u dit want wil graag het graf houden, alvast vr, dank voor de moeite, met vr. gr. n. labes

Antwoord:

Geachte mevrouw Labes,

Vaak zijn de onderhoudsbijdragen verplicht. Ze zijn vaak niet zozeer voor het onderhoud van een graf, maar voor het algemeen onderhoud van de begraafplaats. Dus of men het graf dan zelf bijhoudt of niet, maakt voor deze kosten geen verschil.

Zoals gezegd zijn de bijdragen vaak verplicht, maar niet altijd overal. Of het in de gemeente Assen zo is, weet ik niet. U zou zelf kunnen bellen of schrijven en het kunnen vragen. En anders zou u kunnen vragen of u per jaar zou kunnen betalen. Er zijn gemeenten waar dat kan.

Als het jaarlijks betalen in Assen (nog) niet kan, zou u de gemeenteraad aan kunnen schrijven en kunnen vragen om dat te veranderen. De raad beslist daarover. Het heeft geen zin om dit een willekeurige ambtenaar te vragen, want die beslist daar niet over en kan alleen zeggen dat het nu niet kan.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE