Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrechten en inbegraven


13 mei 2011

Vraag nummer: 24679  (oude nummer: 16717)

Goedemiddag geachte heer,
Mijn grootvader kreeg van Vredenhof aan de Haarlemmerweg een eeuwigdurend familiegraf, daar hij daar 35 jaar lang organist was. Het grafrecht - er kon er nog één bij in begraven worden is overgegaan om mijn tante, die overleed in 1998 te Amsterdam en begraven werd te Zorgvlied. Ik zou graag de grafrechten over willen nemen, het graf laten schudden, mijn ouders en dan bij in willen begraven, die ook al overleden zijn en geschud kunnen worden over 8 jaar in Dalfsen die dan bij de ouders van mijn moeder in begraven en dan na mijn dood ik ook nog, Opa overleed in 1969 Oma in 1981 Vader in 1995 Moeder in 2006. Hoe regel ik dit? Ik sluit het graf dan af met een deksteen en zal geld doneren aan de stichting grafzerk, die dan de rechten van het graf krijgt. Het is een opvallend monumet, tekst Simon Goede jzn. gedurende 35 jaar organist dezer begraafplaats. Ik hoor graag, alvast een fijn weekeinde toegewenst.
Hartelijke groet
Anoniem

Antwoord:

Geachte heer,

U kunt bij de begraafplaats Vredenhof om de grafrechten vragen. U moet dan aantonen dat uw tante inmiddels ook is overleden.

Het laten schudden van het graf kunt u vervolgens regelen. U moet/kunt nu vragen wat de voorwaarden en kosten zijn. Maar de uitvoering is gewoonlijk pas aan de orde wanneer er opnieuw begraven wordt; dat voorkomt kosten van het 2 keer openen van het graf.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE