Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrechten en bloedlijn


5 juni 2017

Vraag nummer: 50927

Goede dag ik heb een vraag wij hebben een familie graf mijn ouders liggen er begraven. Ik heb nog een zus en een broer. Mijn broer zijn vrouw wil ook bij mijn ouders begraven worden. Dat wil ik niet. Zij lig niet in bloedlijn hoe kani k dat weigeren moet ik dit bij een notaris vast leggen.want het lijkt mijn dat zij toestemming nodig heb van mijn zus en van mijn. Mijn zus heeft de grafrechten van mijn ouders. Kan mij zus zonder toestemming van mijn beslissen dat de vrouw van broer in onze graf mag komen.
Met de vriendelijke groet
XX

Antwoord:

Geachte heer,

Voor het iemand laten begraven in een familiegraf (wettelijk gezien een particulier graf met een uitsluitend recht) is alleen de toestemming nodig van de rechthebbende van het graf. Andere familieleden hebben wettelijk gezien geen inspraak.
Als u geen rechthebbende van het graf bent, kunt u de bijzetting van de vrouw van uw broer niet verhinderen. Als uw zus de grafrechten heeft, is zij de enige die er over beslist.

U bent van mening dat de begraving van uw schoonzus niet wenselijk is, omdat zij niet in de bloedlijn ligt. Ik merk op dat als de bloedlijn doorslaggevend zou zijn, echtparen nooit samen begraven zouden kunnen worden, want zij zijn nooit bloedverwanten. Uw moeder is ook geen bloedverwant van uw vader.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?