Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrecht overschrijven met nieuwe termijn


12 november 2007

Vraag nummer: 5057  (oude nummer: 9884)

Ik heb een vraag over het overschrijven van het grafrecht. In de grafakte is het grafrecht verleend voor onbepaalde tijd. Er is toen een fout gemaakt door de gemeente, want volgens de verordening is dit 25 jaar maximaal. Nu is de rechthebbende overleden en wil de zoon een overschrijving van die rechten op zijn naam. De gemeente heeft inmiddels de fout ontdekt en biedt een nieuwe grafakte aan, maar nu voor 25 jaar. Kan dit zomaar?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als er een fout gemaakt is, kan of moet die hersteld worden als het een duidelijke fout is.
Maar als het graf oorspronkelijk voor onbepaalde tijd uitgegeven is, dan moet die termijn ook bij een overschrijving gehandhaafd worden. Er zijn wel eens van die 'grapjassen' van begraafplaatshouders die als een graf wordt overgeschreven, niet de oude termijn handhaven, maar een nieuwe termijn hanteren, omdat ze in een nieuwe verordening of reglement inmiddels andere termijnen hebben staan. En laat dan nu toevallig telkens kortere termijnen zijn... Die vlieger gaat echter niet op. De oude, eerste, termijn blijft de geldige en moet natuurlijk ook in de nieuwe grafakte staan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE