Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grafrecht overnemen (binnen de familie houden, niet naar vriendin)

1 mei 2006

Vraag nummer: 4421 (oude nummer: 7942)

Mijn vraag is als volgt
mijn moeder is in 1956 overleden en mijn vader heeft grafrechten voor dit graf, nu is vader pas overleden en had een vriendin die het zodanig gemanupileerd heeft dat zij na haar overleiden ook in dit graf komt (naar horen zeggen bij de notaris vast gelegt?) waar onze moeder in ligt, ze waren niet getrouwd en hadden ook geen samenlevingscontract. Mijn vraag aan u, kunnen we haar weigeren en kunnen we dit graf overnemen voor aleen bloedverwanten zodat dit in onze familie blijft?

Alvast vriendelijk bedankt!

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als u als eerste bij de administratie van de begraafplaats de overschrijving van het grafrecht vraagt, en krijgt, bent u degene die beslist wie wel of niet in het graf wordt bij begraven. U hebt dan ook niets te maken met eventuele notariƫel vastgelegde afspraken.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder