Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrecht nog niet verlopen, maar bij bijzetting wordt resterende tijd niet meegenomen


5 november 2016

Vraag nummer: 48075

Geachte,

Binnenkort komt mijn schoonvader te overlijden en daarom hebben we alvast met de uitvaartverzekering gesproken. Mijn schoonvader zal worden bijgezet in het graf van zijn eerder overleden vrouw. Op dit graf rest nog 6 jaar grafrechten. Nu wil de verzekeraar dit niet verrekenen met de nieuwe af te sluiten periode. Is dit uw inziens redelijk?

Antwoord:

Geachte heer,

Hier is niet relevant wat redelijk is, maar wat er in de polisvoorwaarden staat. Lees die dus goed.

Bij de verlenging van grafrechten is het evenwel zo, dat begraafplaatsen vaak verlengen in vaste termijnen. Vaak een termijn van 10 jaar. Hier speelt misschien dus niet alleen wat de verzekeraar wel of niet wil, maar ook wat de regels van de begraafplaatshouder zijn.
Als ik uw klacht lees, heb ik de indruk dat het probleem wel eens bij de begraafplaats zou kunnen liggen en niet bij de verzekeraar.

Die begraafplaatshouder heeft zich ook te houden aan wettelijke regels. Bij verlengingen schrijft de wet een minimal termijn van 5 jaar voor, ook al zou je volgens andere regels slechts een verlenging van 1 maand nodig hebben.

Men moet dus even een aantal zaken op een rij hebben, alvorens te beoordelen waar men als opdrachtgever van de begrafenis aan vast zit en of de verzekeraar daar wel of niet terecht een volledige vergoeding voor geeft.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE