Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrecht (ik wil tzt bij mijn zoon begraven worden)


1 november 2017

Vraag nummer: 52571

Ik heb een vraag vorig jaar is mijn zoon overleden mijn ex man heeft het graf recht er is nog een plek vrij in het graf.Mijn ex man wil niet bij hem in het graf ik heel graag.Maar hij weigerd dat vind dit echt erg had zo goede band met mijn zoon Mijn andere kinderen vinden dit ook heel erg.Kan ik hier nog wat aan doen.Groet XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik heb eerst maar eens even uw naam onder de vraag weg gehaald. De hele wereld hoeft uw persoonlijke wens niet te kennen.

Als uw man de grafrechten heeft en u niet in het graf wil laten begraven, is daar niets aan te doen. De rechthebbende op het graf heeft het voor te zeggen.

Maar de tijd werkt in uw voordeel. Wanneer uw man overlijdt, is het grafrecht beschikbaar en u kunt dan meteen bij de administratie van de begraafplaats om de grafrechten vragen. Dat moet u dan ook onmiddellijk doen.

Ik zou er verder in de tussentijd niet meer over praten als ik u was. Want anders komt uw man op de idee om bij testament het grafrecht toe te delen aan iemand die ook zal weigeren om u daar te laten begraven. Men moet geen slapende honden wakker maken. Daarom heb ik ook uw naam onder de vraag weg gehaald.
Statistisch worden vrouwen nog altijd een paar jaar ouder dan mannen. Statistisch is het dus waarschijnlijk dat uw ex-man eerder overlijdt dan u, als u ongeveer even oud bent. Dan kunt u later alsnog regelen dat u daar begraven kunt worden.

Als u eerder overlijdt dan uw ex-man, kunnen uw kinderen nog een laatste poging wagen en een indringend beroep doen op hun vader. Dan is er meer tijd verstreken en uw ex-man kan moeilijker nee zeggen tegen zijn kinderen, dan tegen u. U kunt in een codicil opschrijven dat u de wens hebt bij uw zoon begraven te worden. Dat kan uw kinderen helpen om het te zijner tijd voor u op te nemen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE