Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafkosten 20 jaar extra


8 maart 2011

Vraag nummer: 24566  (oude nummer: 16513)

Hallo,ben ik verplicht om bij de tweede inleg als er nog 10 jaar zijn van de eerste inleg meteen voor 20jaar bij te betalen of kan dat ook voor 5a10jaar ? Dit betreft woonplaats wijchen! Bvb hartelijk dank

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Nee, als er nog ruim 10 jaar rechten op het graf beschikbaar zijn, is er geen wettelijke verplichting om voor een langere termijn te verlengen. Het is dan zelfs wettelijk verboden.

Ik kan er echter niets met zekerheid over zeggen als ik niet weet om welke begraafplaats het gaat en ik niet de akte van uitgifte van het graf en het reglement van die begraafplaats onder ogen heb gehad.

In Wijchen zijn meerdere begraafplaatsen, dus met die informatie kan ik weinig.

Maar ik vermoed dat u het hebt over een kerkelijke begraafplaats. Het is mij bekend dat er een aantal kerkelijke begraafplaatsen is dat de merkwaardige gewoonte heeft om bij een volgende begraving in een graf 20 jaar extra te regelen.
Dat is misschien wel (of misschien niet) zo geregeld in het beheersreglement van die begraafplaatsen, maar het is in elk geval onwettig.

Wellicht is de betreffende begraafplaats aangesloten bij de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, wat inhoudt dat men dan ook is aangesloten bij het Klachteninstituut Uitvaartwezen. En dan kunt u eventueel een klacht indienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen. Zie www.KlachteninstituutUitvaartwezen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE