Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafhuisje


5 juni 2008

Vraag nummer: 5468  (oude nummer: 10824)

Geachte heer van der Putten.
Gaarne zou ik de volgende oriënterende vragen willen stellen:Kan ik in een lijkwade in een éénpersoons grafhuisje worden begraven?Zijn er wat dat betreft bedrijven die daarvoor kunnen zorgen?Ik weet dat dit niet overal kan,maar kunt U mij een indicatie geven van de mogelijkheden ,de kosten evt. regelgeving etc.Het is niet makkelijk om hier informatie over te vinden.Kunt U mij hierover meer duidelijkheid verschaffen of mij doorverwijzen?
Bij voorbaat mijn dank.

M.vr.gr.
H.W.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, u kunt in een lijkwade in een éénpersoons grafhuisje begraven worden. Maar dat is wel een kwestie van planning. Éénpersoons grafhuisje heeft geen enkele begraafplaats op voorraad, dus u moet al bij leven regelen dat zo'n grafhuisje gebouwd wordt en bestaat op het moment van uw overlijden.

Een organisatie die dit voor u kan regelen is Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl).
De kosten van het huisje hangen af van de termijn waarvoor u het huisje wenst te hebben, de tarieven van de begraafplaats en de uitvoering van het huisje (beton, baksteen etc.). U moet aan enkele tienduizenden euro's denken, maar op de ene bergaafplaats in een heel eenvoudige uitvoering kunt u met 15.000,- euro klaar zijn en op een andere begraafplaats in een luxe uitvoering kost het misschien wel 50.000,- of meer. Ik weet dat bijvoorbeeld op dit moment een begraafplaats in de Bollenstreek grafhuisjes voor meerdere personen laat bouwen die ongeveer 100.000,- moeten gaan kosten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE