Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Graf reservering overzetten


13 december 2016

Vraag nummer: 48617

Goedemorgen,

Er is in 1980 bij onze gemeente een graf gereserveerd, voor onbepaalde tijd. Mevrouw wil nu het liefst een ander plaatsje reserveren op onze begraafplaats en vraagt of dit kan. We hebben ruim 1000 lege plekken dus aan ruimte geen gebrek. In de verordening en nadere regels staat hierover niets vermeld. Is het mogelijk dat betrokkene met de voorwaarden uit 1980 een ander graf reserveert?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik zie er geen enkel probleem in om de gereserveerde grafrechten naar een andere plek op de begraafplaats te verschuiven, onder dezelfde voorwaarden.

Het is logisch dat hier in de regelgeving voor de begraafplaats niets voor geregeld is. Dit komt zelden voor, maar het is ook niet iets dat gereguleerd moet worden en verboden zou moeten worden. De regelgeving laat het gemeentebestuur alle vrijheid om de burger hiermee te helpen.

Als uw gemeente kosten rekent voor administratieve handelingen rond een graf zoals het inschrijven van grafrechten, kunt u waarschijnlijk daar een aanslag voor opleggen. Het ligt voor de hand dat een graf op een andere locatie een nieuw grafnummer krijgt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Kan de houder van de begraafplaats andere voorwaarden opleggen bij de overschrijving van een grafrecht?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >