Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Graf en bijplaatsing nieuwe vrouw tegenhouden 1


22 januari 2017

Vraag nummer: 49183

Mijn vriendin had/ heeft een vader. haar vader is 10 jaar geleden overleden en begraven. 19-01-2007

Hierna heeft zijn nieuwe vrouw de rechten ontvangen van het graf.
Nu afgelopen donderdag 10 jaar geleden. Nu is deze zaterdag de nieuwe ex vrouw overleden en wil bijgeplaats worden in dit graf.

Is er een mogenlijkheid dat wij als familie van de man wie nu in het graf licht deze bijzetting kunnen voorkomen. Mijn vriendin zou in de toekomst graag zelf in dit graf willen. Enkel zonder deze nieuwe Ex vrouw die dus tot op heden wel de graf rechten heeft?

Met vriendelijke groet,
Wouter

Antwoord:

Geachte heer,

Het is vaste regel bij begraafplaatsen dat de persoon die de grafrechten van een bepaald graf heeft, na overlijden ook in datzelfde 'eigen' graf begraven mag worden. Dat zal hier dus ook het geval zijn.

U vraagt of het mogelijk is om dat te voorkomen, omdat de dochter te zijner tijd zelf in het graf begraven zou willen worden.
In theorie is het mogelijk om daar een rechtszaak, vanwege de spoed een kort geding, over te beginnen. Maar dan moet iemand wel heel zware argumenten hebben waarom die rechthebbende daar niet begraven zou mogen worden. Het argument dat iemand er later zelf graag begraven zou willen worden, is geen objectief zwaarwegend argument. Wel bijvoorbeeld, als vader een testament zou hebben gemaakt waar in staat dat hij niet wil dat zijn toenmalige nieuwe vrouw bij hem begraven zou worden. Of als vader in zijn testament de wens had uitgesproken dat er toch zeker altijd ruimte voor zijn dochter in zijn graf zou zijn. Of als de vrouw haar man vermoord had (in het verleden is iemand daarom wel eens de grafrechten afgenomen). Maar als zulke dingen niet spelen, is een rechtszaak kansloos.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE