Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Graf als aandenken aan mijn echte vader

3 november 2021

Vraag nummer: 63840

ik ben er sinds een paar dagen achter gekomen wie mijn echte vader is. na onderzoek gedaan te hebben is hij overleden en gecremeerd maar al zijn as is verstrooid over de zee. nu is mijn vraag is het mogelijk om een grafsteen te plaatsen zonder lichaam als aandenken dat ik daar dagelijks langs kan gaan. maar mijn vraag is of dat überhaupt mogelijk is want ik zou graag een aandenken aan mijn vader willen hebben. alleen weet ik niet hoe dat in zijn werking gaat mvg. XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Zeker kan dat!

Het is bij bijna elke begraafplaats mogelijk om een graf te huren om iemand te gedenken. Het kan zijn om iemand die na zijn overlijden is gecremeerd en waar de as van is verstrooid, zoals in uw geval. Het kan ook gaan om iemand die vermist is, of om iemand wiens graf inmiddels geruimd is, maar waar mensen toch graag een herinnering aan hebben.

Veel begraafplaatsen hebben hier zelfs een apart soort graf voor, een gedenkplaats. Dat is een graf waar niemand begraven is of hoeft te worden.

Als men geen gedenkplaatsen heeft, op de begraafplaats van uw keuze, kan het ook een gewoon graf zijn. U zou ook kunnen denken aan een urnengraf, omdat die vaak wat goedkoper zijn en er ook geen groot duur monument op hoeft.

Neem contact op met de begraafplaats van uw keuze en overleg met de beheerder. Het hoeft overigens niet een begraafplaats in de woonplaats van uw vader te zijn, of in uw eigen woonplaats. Het kan op elke begraafplaats die u aanspreekt.

Als men op de begraafplaats twijfelt of zoiets kan, kunt u verwijzen naar dit antwoord en mijn adviesrubriek.

Vanwege uw privacy heb ik uw naam onder uw vraag verwijderd.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Een uitvaart zoals u dat wilt, zonder compromisssen. Regel hier uw uw exclusieve begrafenis of crematie.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder