Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Gemeente weigert moeder bij oma te begraven


23 maart 2016

Vraag nummer: 45645

goedenmiddag,

ik heb een vraag mijn moeder zou graag bij haar moeder willen worden begraven, nu zegt de gemeente groningen dat dit niet kan omdat het zoals zij zeggen een 1 verdieping graf is.
Mijn oma is in 1978 overleden

met vriendelijke groet mieke averes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dat kan, wat de gemeente Groningen zegt. Als het een 1-persoons graf is, is er feitelijk ook alleen maar plaats voor 1 kist. Als je daar nog een andere kist boven zou willen begraven en rekening houdt met wettelijke afstanden tussen kisten, komt die kist met het deksel boven het maaiveld uit. Dat kan natuurlijk niet.

Wat wel kan, als uw moeder graag het graf met haar moeder zou willen delen, is dat uw oma wordt opgegraven en in een 2-persoons graf wordt herbegraven. Dat kan voordat uw moeder is overleden (dan kan oma 2-diep begraven worden en uw moeder 1-diep) of nadat uw moeder is overleden (dan kan uw moeder voldoende diep worden begraven en kunnen de stoffelijke resten van uw oma erboven worden begraven).

Dat uw oma al in 1978 is begraven zorgt er voor dat een op- en herbegraving waarschijnlijk geen probleem is. De wettelijk voorgeschreven termijn van grafrust, tien jaar, is al (ruim) verstreken, zodat de vereiste vergunning voor een opgraving waarschijnlijk probleemloos verleend kan worden.

Zie over opgraven en herbegraven ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE