Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eeuwig graf (niet-familielid zegt graf op)


4 oktober 2011

Vraag nummer: 26279

mijn tante is vorig jaar overleden. Zij betaalde onderhoudsrecht van het eeuwige familiegraf van mijn opa en oma. Eerder was haar oudste dochter overleden. De man van die dochter heeft namens de erfgenamen aangegeven bij de gemeente dat dit onderhoudsrecht niet verder betaald gaat worden door de erfgenamen. Hij heeft dit echter zonder medeweten van de erfgenamen gedaan. De gemmente heeft hem een brief teruggestuurd en gezeg dat het graf- en onderhoudsrecht van de graven dan moet worden beeïndigt en sturen hem een formulier waarmee hij het vernietigen van de steen kan overlaten aan de gemeente en tekend daarmee voor opzegging van het graf. De echte familie (hij was tenslote geen echte familie meer door het sterven van zijn vrouw) is zeer verdrietig en willen het ongedaan maken. Wat raadt u aan.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Neemt u gewoon contact op met de administratie van de begraafplaats, leg de situatie uit en vraag om het grafrecht over te nemen. Het is logisch dat het graf binnen de familie blijft en blijft bestaan. Uw grootouders hebben niet voor niets voor een graf voor onbepaalde tijd gekozen.

Als de gemeente dat zou weigeren - wat ik me niet voor kan stellen - vraag dan om een voor bezwaar en beroep vatbaar besluit en dien een bezwaarschrift in.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Kijk ook eens in de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE