Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eeuwig durend graf 2


15 juli 2021

Vraag nummer: 63367

Mijn vraag is dat gemeenten vooral nu bij de nabestaande aankloppen voor de kosten. Ik zie op mijn begraafplaats een 100 tal oude graven liggen waar de meeste nabestaanden geen idee hebben dat het er nog is aangezien er hee veel vanaf 1700 liggen, deze worden onderhouden door de gemeente. Maar als de regels zoals u vaker heeft uitgelegd zou worden nageleefd dan zouden deze graven geruimd kunnen worden. Dit is een beetje meten met twee maten. Mijn opa en oma hebben toen der tijd 1986 voor veel geld een eeuwig graf gekocht voor hunzelf en voor mijn ouders. Nu maken mijn ouders daar geen gebruik van om daar begraven te worden. Is er een mogelijkheid het geld terug te vorderen.

Antwoord:

Geachte heer,

Zoals ik in reactie op uw vraag van 3 kwartier geleden schreef: u schrijft helaas niet om welke begraafplaats het gaat. Graven van de periode 1700 - 1800 zijn erg zeldzaam. Misschien is het onderhoud wel afgekocht en misschien wordt er nog steeds onderhoud betaald door de rechthebbende van die graven.

Als uw ouders geen gebruik maken van het graf dat uw grootouders mede voor hen gekocht hebben, is er geen mogelijkheid om geld terug te vorderen.
Dat zij er geen gebruik van maken is een eigen keuze. Als ik een huis koop maar er niet ga wonen, of schoenen koop die ik niet draag of bij de gemeente een paspoort aanschaf maar niet ga reizen, is niemand verplicht om mij geld terug te geven.

Als het om een 4-persoons graf voor onbepaalde tijd gaat, kunnen ook andere familieleden van het graf van uw grootouders gebruik maken. U zelf, of ooms en tantes of broers en zussen of uw kinderen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Een uitvaart zoals u dat wilt, zonder compromisssen. Regel hier uw uw exclusieve begrafenis of crematie.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >