Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bijzetting stiefopa in het dubbelgraf van opa en oma


26 augustus 2009

Vraag nummer: 6814  (oude nummer: 13658)

Geachte Heer, Dame,
54 jaar geleden is mijn opa gestorven en begraven in een eigen dubbelgraf in de gemeente Heerlen. Mijn oma is een paar jaar hierna getrouwt met de beste vriend van mijn opa en tot aan haar dood zeer gelukkig met hem geweest. Mijn oma is in het graf van mijn opa bijgezet. De tweede man van mijn oma mijn stiefopa dus is onlangs 87 jaar geworden en zijn grootste wens is, dat als hij sterft, hij word bijgezet in het graf van mijn opa en oma. Maar dit graf is een dubbelgraf. Cremeren is geen optie daar mijn stiefopa katholiek is. Kunt u mij vertellen of het mogelijk is mijn stiefopa bij te laten zetten en welke procedure ik daarvoor moet volgen? Met vriendelijke groet, XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is de vraag of de mogelijkheid bestaat om het graf te laten schudden. Dan worden de stoffelijke resten die zich in het graf bevinden, dieper in hetzelfde graf begraven. En ontstaat er ruimte voor het plaatsen van een nieuwe kist.

Dit kan echter alleen na 10 jaar na de laatste begraving in het graf. Dus als uw oma langer dan 10 jaar geleden overleden en begraven is.

Of het mogelijk is om het graf te schudden - niet iedere begraafplaats laat dit toe - kunt u bij de administratie van de betreffende begraafplaats navragen. Elke begraafplaats heeft hier eigen regels voor.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE