Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bijzetting 2e persoon graf; kosten? termijn?


26 maart 2019

Vraag nummer: 57566

Mijn vader ligt in een 2 persoons graf.binnenkort komt onze moeder erbij.wat kost dit.en gaan de grafrechten dan opnieuw in.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit zijn vragen die u aan de begraafplaats waar uw vader begraven is, kunt stellen.

Alle ongeveer 4.000 begraafplaatsen in Nederland hebben eigen, verschillende, tarieven. U schrijft niet om welke begraafplaats het gaat; dan kan ik u geen antwoord geven.

De grafrechten gaan bij een bijzetting in een particulier 2-persoons graf nooit opnieuw in. Maar misschien moeten ze wel verlengd worden. Dat hangt af van de vraag hoe lang uw vader al begraven is en voor hoeveel jaar het graf toen is uitgegeven. Bij de meeste begraafplaatsen is een verlenging - als er verlengd moet worden - tien jaar. Maar vijf of twintig jaar kunnen soms ook.
(Terzijde: een enkele begraafplaats stelt wel eens dat bij een bijzetting de grafrechten opnieuw ingaan. Dat is waarschijnlijk in strijd met de wet en met het (eerdere graf)recht.)

U kunt een dergelijke vraag dus eigenlijk alleen stellen aan de administratie van de begraafplaats waar uw vader begraven is. Misschien staan de tarieven van die begraafplaatshouder ook op internet.

Veel begraafplaatsen publiceren hun tarieven en contactgegevens op de site van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen. Op de site https://www.begraafplaats.nl/begraafplaatsen kan men een plaatsnaam intypen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE