Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bijplaatsen zus in graf vader 1


4 september 2017

Vraag nummer: 51846

Goedemiddag,

Mijn vader is 27 jaar geleden overleden en begraven in een dubbel graf welke mijn moeder destijds gekocht had. Ik heb 1 zus (50) welke geestelijk gehandicapt is en ongeneeslijk ziek. Ze heeft maar één wens en dat is begraven worden naast haar vader. Ik heb de gemeente gevraagd en die meldden mij dat het niet mogelijk is om in een dubbel graf een derde persoon te plaatsen omdat het grondwaterpeil hier te hoog is.... ook bestaat de mogelijkheid niet om haar "in de buurt" van haar vader te begraven omdat ze daar qua volgorde nog niet aan toe zijn.. Nu is mijn vraag, naast het feit dat ik weet dat ze absoluut niet "verbrand"wil worden zoals ze dat omschrijft en dus niet in een urn bijgezet kan worden, wat de mogelijkheden evt. zijn om toch mijn vader en zus en later mijn moeder bij elkaar te krijgen. Graag hoor ik van u.

Met vr. gr. B. Kroes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is de vraag of op de betreffende begraafplaats graven 'geschud' kunnen worden. Schudden houdt op dat het graf officieel geruimd wordt, maar zo dat stoffelijke resten dieper in het graf herbegraven worden. Zo kan er toch ruimte voor 2 nieuwe kisten blijven.

Als u mij mailt om welke gemeente en welke begraafplaats het gaat, kan ik voor u nakijken of dat schudden daar mogelijk is. Want dat is de eenvoudigste manier om een derde persoon in een twee-persoons graf begraven te krijgen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Vervolg: zie vraag nummer: 51851


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


en:

Aankoop en behoud van een graf voor eeuwig


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE