Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bijleggen bij graf vader


26 augustus 2017

Vraag nummer: 51766

Mijn vader is ernstig ziek en wij zijn aan het uitzoeken hoe en wat qua begrafenis. Wij vragen ons af of het mogelijk is om een plek te 'reserveren' oid waar hij begraven kan worden en waar ik bijgelegd kan worden tzt. Is het mogelijk om dat vooraf vast te leggen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dat kan. U kunt op - bijna alle - begraafplaatsen een particulier graf voor 2 personen aanschaffen, waar dan ook ruimte is om later na uw eigen overlijden bijgezet te worden. Bij een particulier graf is die 2e (en soms ook een 3e plaats) in het graf automatisch gereserveerd.

Bij de meeste begraafplaatsen worden particuliere of eigen graven voor 20 jaar uitgegeven. Misschien is het voor u handig en goedkoper om op het moment van het overlijden van uw vader meteen een langere termijn te regelen. Dat is mogelijk via Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl). Een langere termijn zoals bijvoorbeeld 50 of 100 jaar kan daar ook goedkoper geregeld worden.

Overigens adviseer ik u om altijd zelf contact op te nemen met een begraafplaats en de plek van het graf zelf uit te zoeken, als dat kan. Dat kan op veel begraafplaatsen en voorkomt dat men later ongelukkig is met de locatie. Of pas later ontdekt dat er bijvoorbeeld alleen staande stenen op de graven mogen terwijl u (of uw vader) nu juist een liggen steen had gewenst, of andersom. Zelf kijken is altijd verstandig. Als de plek u niet aanstaat hebt u ook nog de tijd om bij een andere begraafplaats te kijken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


en:

Aankoop en behoud van een graf voor eeuwig


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE