Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Betaling van de grafrechten delen door de erven


15 mei 2018

Vraag nummer: 54928

Er is een familiegraf waar mijn zuster jaren lang voor betaald heeft. Zij wordt ouder en wil nu dat wij gezamenlijk de kosten gaan delen. Is het mogelijk dat het erfrecht ook op onze naam komt? Door 3 kinderen vd overledene.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt natuurlijk afspreken dat de erfgenamen samen de kosten van het graf delen. Ook al had dat beter kunnen gebeuren toen de laatste persoon in het familiegraf begraven werd en de kosten van het graf direct uit diens erfenis betaald hadden kunnen worden. Dat had voor decennia vooruit gekund bij de stichting Grafzorg Nederland. Dan hoefde men nu niet bij familieleden aan te kloppen.

Het grafrecht kan echter niet op naam van de erfgenamen samen worden gezet. Begraafplaatsen accepteren altijd maar 1 rechthebbende. Na diens overlijden kan zich een nieuwe rechthebbende melden.

Overigens, als u eind van de maand tijd hebt, attendeer ik u graag op de Week van de begraafplaats. Ik kreeg gisteren de Weekkrant van de Week van de begraafplaats toegestuurd en was aangenaam verrast door de inhoud. Van 26 mei tot 3 juni 2018 hebben veel begraafplaatsen Open dagen, waarbij op bijzonderheden van de begraafplaats wordt geattendeerd, zoals grafkunst. Zie www.WeekvandeBegraafplaats.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >