Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Betaling grafrechten familie schoonzoon 3 niet duidelijk


20 februari 2016

Vraag nummer: 45299

Inderdaad zijn die volwassen kinderen uit een eerder huwelijk maar die ouders en zusje die in dat familiegraf liggen die zijn toch ook directie familie van die 2 zussen van mijn schoonzoon dus die grafrechten behoren hun toch ook toe, ik begrijp het niet zo goed meer

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik denk dat het een verstandige beslissing van uw schoonzoon was om in het graf van zijn ouders begraven te willen worden. Het geeft vaak veel problemen als iemand meerdere keren gehuwd was. Kinderen willen vaak altijd nog dat hun overleden moeder bij hun eigen vader wordt begraven (of hun overleden vader bij hun eigen moeder), ondanks de scheiding van hun ouders.
Kinderen uit een eerste huwelijk kunnen lang niet altijd goed overweg met de nieuwe partner van hun vader of moeder en wanneer die later samen in een graf of urnengraf of urnennis komen geeft dat soms ook een enorm gedoe. Wat jaren en jaren en jaren kan voortslepen.
Ik ken uw dochter en de kinderen niet, maar denk dat het ook verstandig van uw dochter was om mogelijke problemen te vermijden en haar man bij zijn ouders te begraven.

Dan nogmaals de kosten.
Ik begrijp uw probleem met de kosten niet. Het in Nederland gebruikelijk dat een man of een vrouw de kosten van de uitvaart van zijn of haar overleden echtgenoot draagt. Inclusief de kosten van een graf of urnennis. Het is niet normaal dat zussen, broers of andere familieleden die kosten geheel of deels dragen.
In dit geval dragen de kinderen van uw schoonzoon indirect ook aan de kosten bij, omdat de kosten uit de nalatenschap betaald zullen zijn. Dus uw dochter draagt de lasten niet alleen. De 3 kinderen delen ze ook.

Omdat het gaat om een bestaand graf, zijn er ook geen kosten van een nieuwe grafsteen. Hooguit van het aanpassen van een opschrift. Wat ook uit de nalatenschap kan worden betaald. Wat dan ook ten laste komt van de kinderen.

Het verlengen van een bestaand grafrecht Met 10 jaar (wat hoogstwaarschijnlijk het geval was) is altijd goedkoper dan de uitgifte van een nieuw graf (voor minstens 20 jaar). Dat scheelt uw dochter minimaal de helft van de kosten.

Uw dochter heeft diverse kosten niet of kan ze delen.
Kortom, ik begrijp uw klachten niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE