Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Betaling grafrechten familie schoonzoon 1


20 februari 2016

Vraag nummer: 45296

Mijn schoonzoon betaalde de grafrechten van hun familiegraf waar zijn ouders en zusje al liggen, nu is hij ook overleden en ook daar bij gezet het is dus echt een graf van zijn familie, moet mijn dochter nu de grafrechten betalen ? Ze kende de rest van de familie niet.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw dochter moet het graf niet zien als het graf van een vreemde familie, maar als het graf van haar man. Als uw dochter hem daar niet wilde begraven, had ze een eigen graf voor hem (en zichzelf) kunnen aanschaffen.

Als iemand begraven wordt, is het logisch en normaal dat de grafrechten voor de volgende periode wordt betaald. Anders is de termijn om iemand begraven te houden te kort.

Als die periode voorbij is, is uw dochter vrij om de grafhuur wel of niet te verlengen.
Als zij zelf de rechten zelf niet wil verlengen, is het netjes om bijvoorbeeld schoonzussen of zwagers of andere familie van haar overleden man de gelegenheid te geven de grafrechten over te nemen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE