Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Beperking duur graf door verandering van reglement


4 januari 2008

Vraag nummer: 5085  (oude nummer: 10031)

geachte heer,

kan de R.K Stichting Begraafplaatsen Amersfoort, waarvan de reglementen zoals u heeft opgemerkt, aan alle kanten rammelen, zo maar het reglement veranderen waardoor de grafakte welke voor onbeperkte duur gold, nu ineens beperkt wordt tot 50 jaar?

bij voorbaat mijn dank voor uw reactie.


t.elschot

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Geen enkele begraafplaatshouder, kerk of gemeente, kan via een verandering in het beheersreglement of de beheersverordening de duur van bestaande contracten voor graven beperken.

Het is allemaal zo simpel. Stelt u zich eens voor dat iemand een huis huurt voor een jaar. En dat na enkele maanden de verhuurder zegt het contract te hebben veranderd in een half jaar. Zomaar, zonder enige reden of financiƫle compensatie. Je hoeft geen 5 jaar rechten gestudeerd te hebben om te snappen dat dat niet kan. Bij graven is het natuurlijk in principe net zo dat iemand niet eenzijdig een contract kan veranderen.

Dat wil niet zeggen dat er nooit iets aan (de termijn van) een graf kan veranderen. Maar dat kan alleen als het al in het oude contract ingebakken zit.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus vorih jaar mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat zo'n 5 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Bellen, schrijven, faxen, niets helpt. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE