Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Beloopbare zerk 45 x 45 cm


8 november 2013

Vraag nummer: 36330

mijn idee is te worden gecremeerd met aanwezig uitsluitend mijn kinderen en mijn ex (2e) om vervolgens een paar weken later, op de begraafplaats "ter navolging - scheveningen" als volgt te worden "bijgezet"; in het nog open grasveld buiten de oorspronkelijke beloopbare begraafplaats, zodanig dat mijn urn wordt begraven in een nauw passend klein "kuiltje" en afgedekt met een beloopbare hardstenen afdekplaat b.v. 45 x 45 x 8 cm met enige tekst en onder belangstelling van mijn familie en mijn vrienden. dit ter navolging voor een nieuwe beloopbare indeling buiten de oorspronkelijke begraafplaats. zo zouden er weer zeer veel nieuwe plaatsen ontstaan met zeer veel nieuwe toekomstige gegadigden. de bestaande verzamelsteen is mij veel te sober. kan dit, mag dit en wat zouden de kosten zijn en is er toestemming te verkrijgen. met vriendelijke groet, han reine
p.s. zo zouden ook de kosten naar een redelijk nivo kunnen worden gebracht.

Antwoord:

Geachte heer,

U kunt een dergelijke concrete vraag voorleggen aan de houder van de betreffende begraafplaats (www.ternavolging.nl). Deze stichting is autonoom en kan zelf afwegen of zij uw suggestie overneemt of niet.

In algemene zin denk ik dat een beloopbare zerk niet in een behoefte voorziet. Begraafplaatsen beschikken in de regel over voldoende ruimte om urnenkelders (naast paden) uit te kunnen geven.
Wettelijk en juridisch is er geen enkel bezwaar tegen om een graf of urnengraf op of naast een pad beloopbaar te maken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over de aankoop en het behoud van een graf voor eeuwig:


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >