Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraafrecht


7 januari 2006

Vraag nummer: 4220  (oude nummer: 7239)

Vader is 24 jaar overleden, moeder 13 jaar. Als mijn broer of ikzelf kom te overlijden mag er dan in het graf begraven worden , en zoja vanaf welk tijdstip dan?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Of u en uw broer t.z.t. in dat graf begraven kunnen worden, hangt af van de vraag voor hoeveel personen het graf bestemd is. Als dat voor 2 personen was, is er geen plaats meer voor u of uw broer, tenzij het graf geschud mag worden. Schudden is een vorm van ruiming of plaats maken in het graf, door de resterende botten dieper in het graf her te begraven, zodat erboven plaats voor nieuwe kisten ontstaat. Of een graf geschud mag worden, hangt af van wat er in het verleden, (in uw geval 24 jaar geleden) bij het aangaan van het grafrecht, over bepaald is in de voorschriften van de beheersverordening of het beheersreglement. Op sommige begraafplaatsen is het wel toegestaan, of andere niet.

Overigens mag een graf wettelijk worden geruimd of geschud, 10 jaar na de laatste begrafenis. Maar bijkomende voorwaarden zijn dat de begraafplaats het toestaat en dat de rechthebbende van het graf er mee instemt.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Graf ruimen'.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >