Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Antwoord op 5596


16 februari 2005

Vraag nummer: 3689  (oude nummer: 5633)

Geachte mijnheer,

Heeft u deze familie inmiddels uw excuses aangeboden? In plaats van te condoleren en advies te geven geeft u een moraliserend betoog. Deze familie heeft een kind/broer verloren en u vind het nodig om deze mensen nog eens flink na te trappen. Door de opmerkingen over de vriendin geeft u te kennen dat zij niet intelligent genoeg zijn om de situatie in te kunnen schatten. De opmerking "moeders rokken" is helemaal schandalig. Ik krijg niet het idee dat u uit een fijn gezin komt dan wel over sociale vaardigheden beschikt, anders zou u niet zo reageren.

U had b.v. kunnen adviseren dat de familie kan verzoeken om de grafrechten op hun naam over te laten schrijven zodat ze nog invloed op deze situatie kunnen uitoefenen. En nogmaals mijnheer wees er een en biedt uw excuses aan.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Mijn advies is dat de familie zich op haar positie beraadt en zich realiseert dat de vriendin voor hun broer/zoon belangrijker was dan zij. En blijkbaar is dat moeilijk te accepteren.

De familie kan niet verzoeken om de grafrechten op hun naam over te laten schrijven. Ja, iedereen kan het vragen, maar het antwoord zal negatief zijn en kan juridisch niet worden afgedwongen.

Als de broer/zoon het anders gewild had, had hij bij leven maatregelen kunnen treffen dat zijn familie de begrafenis en het graf zou regelen en verzorgen. Nu de broer dat niet heeft geregeld was het - of zijn uitdrukkelijke of stilzwijgende - wens, maar in ieder geval de consequentie van zijn handelen of nalaten, dat de vriendin de zeggenschap kreeg over het graf.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE