Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Achterstallige kosten onderhoud familiegraf


26 augustus 2009

Vraag nummer: 6813  (oude nummer: 13653)

Geachte heer/mevrouw,

Vorige jaar november is mijn vader overleden. Mijn vader had de grafrechten van ons familiegraf waar ook mijn opa en oma en tante in liggen. Omdat het termijn van 30 jaar afgelopen juni 2009 afliep heb ik er niet voor gekozen mijn vader bij te zetten in het familiegraf omdat de kosten te hoog waren om het graf opnieuw te kopen voor 30 jaar. Ik heb een afstandsverklaring getekend en niemand anders in mijn familie wil de grafrechten overnemen. Nu heeft de begraafplaats een rekening gestuurd voor achterstallig onderhoud vanaf 2006 tot heden, die mijn vader blijkbaar niet heeft betaald. Is het nu de bedoeling dat ik de nota betaal, de urnen zijn al overgeplaatst naar een speciale ruimte.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is een vreemde zaak dat u de grafrechten opnieuw zou moeten inkopen voor 30 jaar. U zou ze volgens de wet mogen verlengen voor een periode van (maximaal) 10 jaar. Dat zou waarschijnlijk fors in de kosten schelen.

Wat de achterstallige onderhoudskosten betreft: als uw vader wel een of meer rekeningen heeft gehad, maar deze niet heeft betaald, behoren deze kosten tot de schulden in zijn nalatenschap waar de erfgenamen aansprakelijk voor zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE