Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Aanvraag graf (door vriendin) op verkeerde naam (volgens familie)


28 november 2002

Vraag nummer: 1688  (oude nummer: 2054)

Tue Apr 30 20:17:26 2002

Kort geleden is een van onze besten vrienden overleden. Hij was pas 26 jaar en woonde net 2 jaar samen met zijn vriendin. Ze hadden geen samenlevings contract en waren niet getrouwd ook was er geen testament aanwezig. Er zijn een hoop problemen rond de erfenis en anderen zaken.

Het gaat om het volgende. Zijn vriendin heeft een family graf voor hem aangevraagd en heeft daar ook daadwerkelijk voor getekend. Zei is geen erfgenaam( omdat zei geen samenlevings contract hadden en ook niet getrouwd waren). Zijn ouders en zusje die wel erfgenamen zijn willen het graf op hun naam hebben. Kan dat nog geweizigd worden? en zo ja hoe?

Dan had onze vriend ook een auto op zijjn naam staan en die heeft zei na zijn overleiden overgezet op haar naam zonder handtekeing van een van de erfgenamen. kan dit?

Ik hoop snel wat van u te horen omdat het ons helemaal niet lekker zit en de familie totaal geen raad meer weet.

vriendelijk bedankt
Lilian van Teffelen

Antwoord:

Wed May 1 01:42:31 2002

Geachte mevrouw,

Als de vriendin van uw overleden vriend een familiegraf voor hem heeft geregeld en dat graf op haar naam heeft staan, hebben de ouders en zus van die vriend geen mogelijkheid om het graf op hun naam over te laten schrijven, wanneer de vriendin het zo wil houden. De familie kan hooguit de begraafplaats laten weten dat als na 20 jaar (nu over 18 jaar) de rechten op het graf aflopen en de vriendin ze niet verlengt, zij het graf over willen nemen.

De vriendin heeft een auto, die eerst op naam van de overleden vriend stond, op haar naam laten zetten.
Tja, zo vreemd is dat niet. De kans bestaat dat de auto mede of zelfs geheel van haar geld betaald is.
U zegt dat uw vriend 'pas' 2 jaar met die vriendin samen woonde, maar ik vind dat al een hele tijd. Er zijn veel huwelijken die het niet zo lang uithouden.

Het is erg jammer dat uw vriend geen testament heeft gemaakt en geen samenlevingscontract e.d. had. Ik weet wel, als je 24 of 25 bent, is dat niet het eerste waar je aan denkt. Maar nu blijken de problemen, want ik begrijp uit uw verhaal dat het tussen de familie en de vriendin bepaald niet botert. En dan blijken nu de problemen.
Ik kan de - jonge en oudere - lezers alleen maar op het hard drukken om dit soort dingen wel te regelen als een samenlevingsrelatie een langduriger karakter krijgt

mr W.G.H.M. van der Putten

1 mei 2002

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >