Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Aanleg en ruimen galerijgraven


7 december 2012

Vraag nummer: 32951

Geachte hr van der Putten,
We zijn als kerkbestuur van plan om een galerijgraf (bovengronds begraven) te gaan plaatsen. Nu komt natuurlijk de vraag hoe ga je deze graven straks na 20 jaar ruimen.
Hebt U een idee hoe we dat moeten gaan inkleden, hoe dit uitgevoerd moet worden (wettelijke regelgeving?) en wat zijn daar vervolgens dan ook de te verwachten kosten van zijn?

Alvast bedankt,

Luc Hamers

Antwoord:

Geachte heer,

Er zijn mijns inziens geen bijzondere eisen te stellen aan het interieur van een galerijgraf. De wet stelt geen eis en feitelijk is het niets anders dan een nis, zoals in een urnenmuur, maar dan in een groot formaat.

Ik verwacht dat de kosten van ruiming van galerijgraven laag zijn. Men hoeft slechts de wandplaat te verwijderen en kan dan eenvoudig botten rapen.

Maar het is verstandig om u te orienteren. U zou eens contact op kunnen nemen met begraafplaatsen die al vele tientallen of meer dan 100 jaar wandgraven hebben, zoals de gemeentelijke begraafplaats aan de Kleverlaan in Haarlem (waar men een mausoleum heeft van ongeveer 110 jaar oud), de gemeente Valkenburg bij u in de buurt en de begraafplaats Heilig landstichting.
Er zijn ook andere begraafplaatsen die recent wandgraven hebben aangelegd zoals de gemeente Enschede, de protestantse begraafplaats te Lisse en de gemeentelijke begraafplaats Kranenburg te Zwolle. Misschien hebben zij ook nog tips.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Bijvoorbeeld over de aankoop en het behoud van een graf voor eeuwig:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >