Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat na 10 jaar?


21 april 2006

Vraag nummer: 4393  (oude nummer: 7908)

Geachte,

Wij ( mijn man, twee kinderen en ik ) hebben naar Nederland als vluchtelingen uit Sarajevo gekomen. Mijn man is in maart 2000 overleden en in een algemeen graf (Ijsselhof te Gouda) begraven. Op dit moment ik was niet helemaal bewust, wat een algemene graf betekent. Na begrafenis, heb ik gehort dat, na 10 jaar alle algemene graven wordt opgeruimd.
Vraag me af, wat dit pressies betekend . Bestaat het mogelijk om lijk nog cremeren of herbegraven in Bosnië?

Alvast bedankt voor antwoord

Met vriendelijke groet,

Tatjana Topalovic-Santek

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Inderdaad worden algemene graven geruimd en kunnen ze niet worden verlengd. In de meeste plaatsen is dat na 10 jaar. Maar soms ook na 15 of 20 jaar. Ik meen me te herinneren dat op de IJsselhof in Gouda een termijn van 15 jaar geldt, maar weet dat niet zeker. U moet zelf bij de begraafplaats tijdig informeren naar de juiste termijn.

Ja, het is mogelijk dat het lijk van uw man wordt herbegraven in Bosnië (of in Nederland, net waar u wilt). Dat kan na afloop van de termijn van 10 of 15 jaar. In uitzonderingsgevallen kan het ook eerder, bijvoorbeeld in het geval dat u zelf eerder naar Bosnië zou verhuizen.
Het is ook mogelijk dat uw man na die 15 jaar wordt herbegraven in een eigen graf op IJsselhof. Dat is een graf voor meer personen, waar ook u na uw eigen overlijden begraven zou kunnen worden.
En het is inderdaad ook mogelijk dat na de ruiming van het algemene graf de stoffelijke resten van uw man worden gecremeerd. Er zijn dan veel keuzemogelijkheden voor de as. Daarvoor verwijs ik naar elders op de site www.uitvaart.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE